Victoria de vorba cu … actrita Monica Davidescu

MonicaAnul acesta inauguram seria de pastile video “VICTORIA DE VORBA CU….”, in care vom dialoga cu oameni care au reusit pe scena, care ne inspira si care ne dau motive sa mergem mai departe, uneori chiar pe acest drum al Actoriei.

In prima editie am stat de vorba cu actrita Monica Davidescu despre “talcul” orelor de teatru.

Intrebata fiind ce a facut-o sa devina actrita, Monica declara ca “meseria asta te alege, nu o alegi tu pe ea, e o sita teribila care ne cerne, sunt multi chemati, putini alesi, sunt multi oameni care incearca, multi oameni care isi doresc, si la un moment dat viata ii pune pe un alt fagas, mult mai bun pentru ei”. Cursurile de actorie ofera celor mici ocazia de a invata sa aleaga, sa faca diferenta intre lucrurile care le plac si le sunt utile si restul lucrurilor.

Cu referire la utilitatea cursurilor de actorie, actrita comenteaza: “le recomand sa vina la cursuri in primul rand pentru a face dictie, pentru a invata sa vorbeasca, sa rosteasca cuvintele pentru ca (…) acum comunicarea este mult mai putina, copiii intre ei nu se mai corecteaza si nu mai scot toate vocalele la cuvinte, am senzatia ca nu-i mai aud, nu mai vorbesc cum trebuie”, iar actoria poate corecta si suplini aceste carente.

“Ne jucam, dar joaca este de-a invata sa-i ascultam pe ceilalti, a invata sa comunicam in echipa, a invata sa-l respectam pe cel care vorbeste”, sunt cuvintele cu care Monica inchide prima pastila video realizata de actrita Victoria Dicu, co-fondatoarea Scolii Victoria Art.

Vizionare placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *